Skip to main content
ActualidadeBurelaSecciones TerraCháXAZonas AMARIÑAXAZonas LUGOXA

O Burela gañou ao Móstoles no seu primeiro desplazamento

Por 22 Setembro, 2019Sin comentarios

As Guerreiras Laranxas tiveron que loitar contra a orde do Móstoles FSF na segunda xornada de Primeira RFEF, disputada en Villafontana e gañaron as burelesas por catro goles a un. Foi o partido correspondente á xornada 2 de Primeira RFEF.

O Pescados Rubén Burela FS continúa con paso firme neste inicio de liga. Os tres primeiros puntos a domicilio soben á cuadrícula laranxa nesta segunda xornada nunha pista, a do Móstoles FSF (1-4), que sempre suscitou dificultade ás pupilas de Julio Delgado; con todo esta tarde chegáronlles os 11 primeiros minutos para distanciarse con catro goles.

As guerreiras encamiñaron case desde a bucina inicial a cita, cunha primeira parte excelente, de gran dominio e precisión, ante un rival que apenas xerou ocasións. Aos 9 segundos xa Ale de Paz inaugurou o electrónico de estratexia, unha vantaxe que conseguiron ampliar Jenny Lores, no minuto 2, nun roubo de presión, Lara Balseiro, no 8, nunha gran combinación, e de novo a 17 mariñá, de novo de estratexia.

Con esa renda, tras o descanso baixaron un pouco a intensidade as galegas, fronte a un Móstoles que só puido ver portería na recta final, aproveitando unha perda en saída de balón que finalizou Inma.

“Móstoles é sempre un rival difícil na súa pista, pero nós chegamos con ganas de seguir sumando e de mellorar porque na xornada pasada houbo fases do partido que non soubemos controlar”, explicaba Peque, antes do encontro e tras o derbi galego inaugural fronte a Poio Pescamar FSF con 4-1 para o Pescados Rubén Rubén Burela FS.

“Medirémonos a un equipo moi ordenado, como é habitual, cunha xefa de orquestra como é Patri Chamorro que sempre saca o mellor das súas compañeiras e desexando ver a Shiori”, analizaba a laranxa, demostrando o seu grande afecto pola xogadora xaponesa con pasado burelista. “Móstoles vén de sacar un bo empate, nunha cancha difícil e cun horario pouco habitual”, destacaba a 7 mariñá do 4-4 da xornada inaugural do rival ante Zaragoza, nun inicio de liga que promete moito.

A autoesixencia de Peque só permite seguir mellorando. “Aínda que non nos saíron ben as cousas a semana pasada, sacamos o partido adiante con traballo, como sempre facemos. Somos un grupo moi forte, empezamos a tempada co máis esixente, fronte a Futsi en Supercopa, e non podemos conformarnos; temos que seguir traballando e afianzando o grupo”, concluía.

Para ledicia da Familia Laranxa, a RFEF publicou a lista da Selección Española para os amigables que enfrontarán a Vermella con Portugal en Huelva, entre o 29 de setembro e o 3 de outubro. Entre as convocadas volverá estar Peque e estréase a pontevedresa Jenny Lores.