Skip to main content
ActualidadeBurelaSecciones TerraCháXAZonas AMARIÑAXAZonas LUGOXA

Pescados Rubén vence ao Parrulo e estará na final da XXIX Copa Galicia

Por 29 Setembro, 2020Sin comentarios

Tras o triunfo 5-3 de Vista Alegre, o Pescados Rubén Burela FS cumpriu cunha nova vitoria na volta de semifinais de XXIX Copa Galicia ante O Parrulo (2-4), levando a iniciativa sempre no electrónico e cunha ampla rotación, para coarse na gran final irmandiña. Os pupilos do Mariskal coñecerán a identidade do seu rival o sábado, día 10, o enfrontamento na pista do Noia Portus Apostoli (18.30 horas), que recibirá con vantaxe de 3-4 na ida ao Santiago Futsal.

Nunha primeira parte igualada e moi disputada, o primeiro en avisar foi O Parrulo nos compases iniciais a través de William, pero a maxia de Matamoros fixo acto de presenza pouco despois para abrir a vantaxe dos mariñáns, desde os dez metros e pola escuadra. No minuto 5 a punto estivo de chegar o segundo dos laranxas, entre David Pazos e Lucho. Volveuno intentar o de Ames segundos despois, pero foi Quintela o que subiu o 0-2 nunha xogada rápida que culminou ao segundo pau (minuto 6). Kevin Chis reduciu dentro da área tan só un minuto despois. Superado o ecuador do primeiro acto, Pitero ampliou de novo a renda dos do Mariskal, de estratexia. Nas zapatillas de Renato aínda puido subir o cuarto antes do descanso, tras saque de esquina.

Avisou Quintela á volta con moito perigo dos burelistas. Tras dobre tentativa de Renato, intentou Kevin Chis en contragolpe. Volveu a ocasión para o Pescados Rubén, cunha falta de David Pazos. Kevin Chis volveu probar superado o 30 de xogo pero de novo fóiselle fóra. Foi ao pouco cando reapareceu o 20 burelista para anotar de rexeite o 1-4 (minuto 33). Estrelouna ao largueiro Matamoros acto seguido. Os de Juanma Marrube tíñano moi claro e non ía deixar escapar a oportunidade de loitar na finalísima copeira. Con cinco faltas na cuadrícula laranxa, Chesky volveu darlles azos aos parrulos no 36 subindo o 2-4, ao segundo pau. Sumaron a quinta tamén os de Ferrol entrando na recta final do envite, con tranquilidade para as filas visitantes.